• Werd u geconfronteerd met een faillissement? 14 juli
  Neem dan deel aan het onderzoek van de KUL. De online enquête kan tot eind juli ingevuld worden en mikt op ondernemers die de voorbije tien jaar met een faillissement werden geconfronteerd.
  Delen op facebook twitter
 • Studenten mogen vanaf 2017 langer werken 7 juli
  De regering heeft een aantal maatregelen goedgekeurd die studentenarbeid versoepelen. Studenten mogen vanaf 1 januari 2017 jaarlijks 475 uren studentenarbeid uitvoeren in de plaats van 50 dagen. En vanaf 1 juli 2016 mogen studenten kiezen of ze werken onder het studentenstatuut of als gelegenheidsarbeider.
  Delen op facebook twitter
 • Nieuwe Vrij Ondernemen trekt naar De Panne 7 juli
  Zoals elk jaar trekt Vrij Ondernemen voor het zomernummer naar de kust. Blankenberge en Oostende kwamen al aan de beurt, nu houden we halt in De Panne. Met sterrenchef Stéphane Buyens maakten we een mooie wandeling langs verschillende zelfstandigen.
  Delen op facebook twitter
 • Meldpunt voor Vlaamse bedrijven met vragen over de Brexit 30 juni
  Wat zal er gebeuren na de Brexit? Ondernemingen hebben uiteraard vragen over wat de gevolgen voor hen concreet betekent. Nu is er een meldpunt voor het stellen van die vragen.
  Delen op facebook twitter
 • Menen zegt het met bloemen 20 juni
  Uitgerekend op de avond van België - Italië zorgde LVZ-Menen toch voor een vol huis bij de gekende florist Geert Pattyn in Geluwe. Die stelde zijn privétuinen en zijn woning open voor een deskundige rondleiding, gevolgd door een barbecue. Iedereen bleek onder de indruk van de florale artiest.
  Delen op facebook twitter

Lid in de kijker

Bart Malfliet, Sarah en Pieter Jansegers en Gilles Berckmoes, perswinkel Pistash en broodjeszaak Brioche in Hamme

” We zijn er klaar voor, we hebben niets aan het toeval overgelaten “Lid in de kijker in ons magazine van april-mei 2008

uw mening telt

lege poll

LVZ-Vorming v.z.w. adviseert zijn lokale afdelingen en medewerkers met vormingsactiviteiten en vormingstips. Verneem er meer over.

Vormingskalender

Tips & Tricks

 • Kom alles te weten over de nieuwe berekening van de sociale bijdragen lees verder

  In 2015 treedt een nieuwe berekeningswijze van de sociale bijdragen voor zelfstandigen in werking. De historische hervorming komt dus dichterbij. Om onze zelfstandigen tijdig op de hoogte te brengen van de wijzigingen en mogelijkheden, organiseert LVZ-Vorming dit najaar verschillende infosessies. Kom op woensdag 8 oktober in Menen luisteren naar Tom Lacres, adjunct-directeur bij Attentia Sociaal Verzekeringsfonds. Na zijn boeiende uiteenzetting kan u genieten van een wijndegustatie.

  Kan u er niet bij zijn? Op woensdag 5 november gaat een tweede sessie door in Hasselt.

 • Wees welkom op onze activiteiten! lees verder

  De komende weken kan u deelnemen aan twee activiteiten van plaatselijke LVZ-afdelingen. LVZ-Waarschoot organiseert een workshop rond het efficiënt behandelen van klachten op dinsdag 16 september. LVZ-Menen herhaalt zijn succesvolle recept met de modeshow New Fashion on the Catwalk op donderdag 18 en vrijdag 19 september. Reserveer tijdig uw plaatsje. Tot dan!

 • LVZ-Vormingsbrief: Hoe vals geld herkennen? lees verder

  In het LVZ-magazine Vrij Ondernemen vindt u een dossier rond vals geld. Dankzij enkele LVZ-afdelingen kan u deelnemen aan infosessies in samenwerking met de Nationale Bank over vals geld. In deze vormingsnieuwsbrief tonen we u hoe u zelf aan de slag kan. Hoe detecteer je valse eurobiljetten? Waarop moet je letten om een vervalsing te herkennen?

 

Onze partners in vrij ondernemen