• Nieuwe editie Vrij Ondernemen 10 november
  Een bedrijf overdragen binnen de familie? Voor Brouwerij Lindemans werd het een succesverhaal. Toch kwam er heel wat bij kijken. In Vrij Ondernemen doen ze hun verhaal en geeft Baker Tilly tips voor een vlot verloop. Lees het nieuwe magazine online.
  Delen op facebook twitter
 • LVZ Waarschoot: energie-efficiënt ondernemen 14 oktober
  Ook voor ondernemingen is de energiefactuur de laatste jaren gestegen. Door energie-efficiënt ondernemen kan deze factuur opnieuw structureel dalen. Tijdens de informatiesessie van LVZ Waarschoot op donderdag 20 oktober krijgt u nuttige tips. Gratis voor LVZ-leden.
  Delen op facebook twitter
 • Bizidee: inspiratiedag 2016 7 oktober
  Bent u klaar voor het ondernemerschap? U komt het te weten op de inspiratiedag van Bizidee, dat gesteund wordt door LVZ. Op 25 oktober kan u in Gent deelnemen aan een aantal coachingsessies en workshops waar experten uw ondernemersplan onder de loep nemen. Uiteraard staan ze ook open voor al uw vragen. Op deze dag zullen er ook verschillende netwerkmomenten zijn om in contact te komen met gelijkgestemden, ondernemers en mogelijke partners.
  Delen op facebook twitter
 • Tijdelijk geen bedrijfsvoorheffing bij aanwerving jonge werknemer 30 september
  Neemt u als werkgever een jongere in dienst in oktober, november of december 2016? Dan kan die jongere genieten van een vrijstelling bedrijfsvoorheffing. Daar horen wel een aantal voorwaarden bij. De jongere mag bijvoorbeeld niet meer onderworpen zijn aan de leerplicht en moet elke studie met volledig leerplan stopzetten. Meer info op easypay-group.com.
  Delen op facebook twitter
 • Zeg contracten online op 13 september
  Veranderen van telecomprovider? Uw energiecontract beëindigen? Via de handige website sepastop.eu kunt u makkelijk contracten en domiciliëringen opzeggen. Vul uw gegevens in en een opzegbrief wordt printklaar gegenereerd. En voor 11,45 euro doet Sepastop uw brief zelfs aangetekend op de post.
  Delen op facebook twitter

Lid in de kijker

Christophe Claeys, voorzitter LVZ-Menen, LVZ-Menen

” Samen staan we sterker dan alleen. Onze modeshow bewijst dat. “Lid in de kijker in ons magazine van

uw mening telt

lege poll

LVZ-Vorming v.z.w. adviseert zijn lokale afdelingen en medewerkers met vormingsactiviteiten en vormingstips. Verneem er meer over.

Vormingskalender

Tips & Tricks

 • Kom alles te weten over de nieuwe berekening van de sociale bijdragen lees verder

  In 2015 treedt een nieuwe berekeningswijze van de sociale bijdragen voor zelfstandigen in werking. De historische hervorming komt dus dichterbij. Om onze zelfstandigen tijdig op de hoogte te brengen van de wijzigingen en mogelijkheden, organiseert LVZ-Vorming dit najaar verschillende infosessies. Kom op woensdag 8 oktober in Menen luisteren naar Tom Lacres, adjunct-directeur bij Attentia Sociaal Verzekeringsfonds. Na zijn boeiende uiteenzetting kan u genieten van een wijndegustatie.

  Kan u er niet bij zijn? Op woensdag 5 november gaat een tweede sessie door in Hasselt.

 • Wees welkom op onze activiteiten! lees verder

  De komende weken kan u deelnemen aan twee activiteiten van plaatselijke LVZ-afdelingen. LVZ-Waarschoot organiseert een workshop rond het efficiënt behandelen van klachten op dinsdag 16 september. LVZ-Menen herhaalt zijn succesvolle recept met de modeshow New Fashion on the Catwalk op donderdag 18 en vrijdag 19 september. Reserveer tijdig uw plaatsje. Tot dan!

 • LVZ-Vormingsbrief: Hoe vals geld herkennen? lees verder

  In het LVZ-magazine Vrij Ondernemen vindt u een dossier rond vals geld. Dankzij enkele LVZ-afdelingen kan u deelnemen aan infosessies in samenwerking met de Nationale Bank over vals geld. In deze vormingsnieuwsbrief tonen we u hoe u zelf aan de slag kan. Hoe detecteer je valse eurobiljetten? Waarop moet je letten om een vervalsing te herkennen?

 

Onze partners in vrij ondernemen