• Menen zegt het met bloemen 20 juni
  Uitgerekend op de avond van België - Italië zorgde LVZ-Menen toch voor een vol huis bij de gekende florist Geert Pattyn in Geluwe. Die stelde zijn privétuinen en zijn woning open voor een deskundige rondleiding, gevolgd door een barbecue. Iedereen bleek onder de indruk van de florale artiest.
  Delen op facebook twitter
 • Zelfstandigen automatisch vergoed bij hinder door werken 3 juni
  Ondervindt u als zelfstandige hinder door werken voor uw deur? Dan moet u niet langer door een administratieve rompslomp om een schadevergoeding te ontvangen. Door de nieuwe hinderpremie, die vanaf 1 juli 2017 in voege gaat, krijgen zelfstandigen automatisch een vergoeding van 2.000 euro. Ze moeten ook niet langer gesloten zijn om er recht op te hebben.
  Delen op facebook twitter
 • Overuren weer toegestaan in de horeca 1 juni
  De horeca mag zijn personeel vanaf nu 300 overuren laten doen zonder hoge loonlasten. Dat was afgesproken bij de invoering van het geregistreerd kassasysteem (de zgn witte kassa). Maandelijks maken meer dan 4.000 werknemers gebruik van deze gunstmaatregel, maar door een administratieve verwarring lieten de sociale secretariaten de maatregel toch niet toe.
  Delen op facebook twitter
 • Laura Verhulst is Dé Gentse Student-ondernemer 2016 29 april
  Laura Verhulst is met haar onderneming Madam Bakster verkozen tot Dé Gentse Student-Ondernemer 2016. Laura, studente aan de UGent (Master Taal- en Letterkunde), creëert desserts waar u zonder schuldgevoel van kan eten, ze bevatten namelijk geen geraffineerde suikers, dierlijke producten of artificiële smaak- en bewaarmiddelen. Naast haar titel ontvangt ze ook een geldprijs van 500 euro.
  Delen op facebook twitter
 • Nieuwe editie Vrij Ondernemen 28 april
  Ze duiken steeds vaker op in het straatbeeld: ecologische winkels en vegetarische restaurants. In deze nieuwe editie van Vrij Ondernemen spreken we met drie jonge ondernemers die voorbij gaan aan de hype. Ze zijn meer dan louter vegetarisch of hip: ze willen ecologisch zijn op elke mogelijke manier.
  Delen op facebook twitter
 photo BIZIDEE_Adv_350webbannerkopie_zps39ebe51a.jpg

Schrijf je in voor onze nieuwsbriefLid in de kijker

Daphne Aers, TNS Kroketten Eeklo

” Sinds onze verhuis en uitbreiding groeien we continu. “Lid in de kijker in ons magazine van

uw mening telt

lege poll

LVZ-Vorming v.z.w. adviseert zijn lokale afdelingen en medewerkers met vormingsactiviteiten en vormingstips. Verneem er meer over.

Vormingskalender

Tips & Tricks

 • Kom alles te weten over de nieuwe berekening van de sociale bijdragen lees verder

  In 2015 treedt een nieuwe berekeningswijze van de sociale bijdragen voor zelfstandigen in werking. De historische hervorming komt dus dichterbij. Om onze zelfstandigen tijdig op de hoogte te brengen van de wijzigingen en mogelijkheden, organiseert LVZ-Vorming dit najaar verschillende infosessies. Kom op woensdag 8 oktober in Menen luisteren naar Tom Lacres, adjunct-directeur bij Attentia Sociaal Verzekeringsfonds. Na zijn boeiende uiteenzetting kan u genieten van een wijndegustatie.

  Kan u er niet bij zijn? Op woensdag 5 november gaat een tweede sessie door in Hasselt.

 • Wees welkom op onze activiteiten! lees verder

  De komende weken kan u deelnemen aan twee activiteiten van plaatselijke LVZ-afdelingen. LVZ-Waarschoot organiseert een workshop rond het efficiënt behandelen van klachten op dinsdag 16 september. LVZ-Menen herhaalt zijn succesvolle recept met de modeshow New Fashion on the Catwalk op donderdag 18 en vrijdag 19 september. Reserveer tijdig uw plaatsje. Tot dan!

 • LVZ-Vormingsbrief: Hoe vals geld herkennen? lees verder

  In het LVZ-magazine Vrij Ondernemen vindt u een dossier rond vals geld. Dankzij enkele LVZ-afdelingen kan u deelnemen aan infosessies in samenwerking met de Nationale Bank over vals geld. In deze vormingsnieuwsbrief tonen we u hoe u zelf aan de slag kan. Hoe detecteer je valse eurobiljetten? Waarop moet je letten om een vervalsing te herkennen?

 

Onze partners in vrij ondernemen